četvrtak, 5. prosinca 2013.

Srneća leđa kolač

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/srneca-ledja.jpgSastojci

    6 jaja
    100 g mlevenih oraha
    100 g rendane čokolade
    120 g mlevenog keksa
    100 g šećera
    120 g margarina
    70 g brašna
    50 g čokolade za glazuru
    2 kašike ulja
    nekoliko badema



Priprema

Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i istopljen margarine te polako umešati čokoladu, keks, orahe i brašno. Peći u nauljenom i brašnom posutom rebrastom kalupu 30 minuta na 200 °C. Kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi, pa ga preliti otopljenom čokoladom. Blanširane bademe iseckati na štapiće i dekorisati kolač.
Badem se najčešće koristi oljušten. Pripremite ga tako što ćete staviti neoljušten badem u vrelu, ključalu vodu i ostaviti ga kratko da prokuva. Ocedite ga, operite hladnom vodom, istisnite iz ljuske i ostavite da se osuši. Po potrebi ga možete iseckati, samleti ili rendati. (kuhinjica.rs)

Sastojci
  • 6 jaja
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g rendane čokolade
  • 120 g mlevenog keksa
  • 100 g šećera
  • 120 g margarina
  • 70 g brašna
  • 50 g čokolade za glazuru
  • 2 kašike ulja
  • nekoliko badema


Priprema 

Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i istopljen margarine te polako umešati čokoladu, keks, orahe i brašno. Peći u nauljenom i brašnom posutom rebrastom kalupu 30 minuta na 200 °C. Kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi, pa ga preliti otopljenom čokoladom. Blanširane bademe iseckati na štapiće i dekorisati kolač.
Badem se najčešće koristi oljušten. Pripremite ga tako što ćete staviti neoljušten badem u vrelu, ključalu vodu i ostaviti ga kratko da prokuva. Ocedite ga, operite hladnom vodom, istisnite iz ljuske i ostavite da se osuši. Po potrebi ga možete iseckati, samleti ili rendati. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/srneca-lea-kolac.html#sthash.kxtqbzFa.dpuf

Nema komentara:

Objavi komentar