petak, 6. prosinca 2013.

Slana torta od špinata


Slana torta od špinata 

Sastojci

četiri jaja
malo soli
ȍetiri kašike brašna
1/2kg Špinata
dvije kašike pavlake
Kora
  1. četiri jaja
  2. malo soli
  3. ȍetiri kašike brašna
  4. 1/2kg Špinata
  5. dvije kašike pavlake
Nadjev
  1. 3 do 4 kašike mladog sira
  2. 3 do 4 kašike margarina
  3. 3 do 4 kašike pavlake

Način pripreme

Kora:
Jaja izmiksati pjenasto, pa dodati redom ostale sastojke.

Rernu zagrijati na 200°C.
Četvrtasti pleh 40-30 obložiti papirom za pećenje, nasuti smjesu i ispeći koru.

Kora se peće otprilike oko 15 do 20 minuta.

Ohlađenu koru podijeliti na tri dijela.

Nadjev:
Sve sastojke dobro izmiksati, a potom filovati kore tj. slagati tortu..bosanskikuhar.ba




Nema komentara:

Objavi komentar