petak, 6. prosinca 2013.

Pjesak torta

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/pesak-torta.jpg

Sastojci


    1,5 l mleka
    4 pudinga od vanile
    2 pudinga od čokolade
    150 g šećera
    375 g margarina
    3 kesice vanil šećera
    300 g keksa
    300 g oraha
    300 g kokosa

Priprema


 U 0,5 l mleka skuvati 2 pudinga od čokolade sa 50 g šećera. U vruć puding umešati 125 g margarina, dodati 1 vanil šećer i mleveni keks. U 1 l mleka skuvati 4 pudinga od vanile sa 100 g šećera i umešati 250 g margarina. Masu prepoloviti i u jedan deo dodati 1 vanil šećer i kokos, a u drugi deo 1 vanil šećer i mlevene orahe. U kalup za tortu sipati filove jedan na drugi, redosledom kojim su napravljeni. Ohladiti tortu, ukrasiti šlagom, posuti rastopljenom  čokoladom i poslužiti.
Ukoliko tokom dana u ishrani upotrebljavate samo one namirnice koje imaju najmanju energetsku vrednost i najmanji sadržaj masti, a zadovoljite dnevne potrebe u hranljivim materijama manjim energetskim unosom od vaših potreba, imate pravo na tzv. diskrecione kalorije koje možete iskoristiti po svojoj želji, npr. parčetom slasne torte. (kuhinjica.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar