Sastojci:
Kore
- 6 jaja
- 6 kaš. šećera
- 6 kaš. brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 kaš. kakaoa
- 6 kaš. tople vode
Milk krem
- 1l mleka
- 100 g gustina
- 4 kaš. šećera
- 100 g bele čokolade
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
Toping
- 200 g mlečne čokolade
- 5 kaš. mleka
- 4 kaš. šećera
- 150 g margarina
Priprema:
- Jaja umutiti sa šećerom.
- Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
- Dodati i vodu i sjediniti masu.
- Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
- Peći na 180 C, 20 min.Milk krem:
- Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
- U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
- U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
- Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping: - Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak
Nema komentara:
Objavi komentar