Sastojci
Za kolač:
- 100 g šećera
- 60 g šećera u prahu
- 125 ml ulja
- 60-100 g Džema extra borovnica Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 90 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 90 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 1 žličica Praška za pecivo Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica Vanilin šećera Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 45 g kakaa
- 200 ml jogurta
- 40 ml mlijeka
Za glazuru:
- 25 g maslaca
- 50 g čokolade
- 3 žlice slatkog vrhnja
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
- Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
- U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom.
- Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
- Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
- Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.Savjet
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist. coolinarika.comPrijatno želi vam moja kuhinjica :)
Nema komentara:
Objavi komentar