Sastojci
- 1kg govedine
- 6 režnjeva češnjaka
- 4 luka
- 2-3 mrkve
- 2 lista lovora
- 2 dl crnog vina
- 1dl pirea od rajčice
- 2 žličice crvene mljevene paprike
- 1 žličica mljevenog kima
- 1-2 žlice vinskog octa
- Vezica svježeg peršinovog lista
- Voda
- Sol, papar, maslinovo ulje
Priprema
Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke... (gastro.hr)
Idealan recept za kombinaciju s palentom, tjesteninom ili njokima...
- See more at: http://domacii-recepti.blogspot.com/2013/11/govei-gulas.html#sthash.LcrkRYXQ.dpufIdealan recept za kombinaciju s palentom, tjesteninom ili njokima...
Sastojci
1kg govedine
6 režnjeva češnjaka
4 luka
2-3 mrkve
2 lista lovora
2 dl crnog vina
1dl pirea od rajčice
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica mljevenog kima
1-2 žlice vinskog octa
Vezica svježeg peršinovog lista
Voda
Sol, papar, maslinovo ulje
Priprema
Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke... (gastro.hr)
Idealan recept za kombinaciju s palentom, tjesteninom ili njokima...
Sastojci
1kg govedine
6 režnjeva češnjaka
4 luka
2-3 mrkve
2 lista lovora
2 dl crnog vina
1dl pirea od rajčice
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica mljevenog kima
1-2 žlice vinskog octa
Vezica svježeg peršinovog lista
Voda
Sol, papar, maslinovo ulje
Priprema
Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke... (gastro.hr)
Sastojci
1kg govedine
6 režnjeva češnjaka
4 luka
2-3 mrkve
2 lista lovora
2 dl crnog vina
1dl pirea od rajčice
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica mljevenog kima
1-2 žlice vinskog octa
Vezica svježeg peršinovog lista
Voda
Sol, papar, maslinovo ulje
6 režnjeva češnjaka
4 luka
2-3 mrkve
2 lista lovora
2 dl crnog vina
1dl pirea od rajčice
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica mljevenog kima
1-2 žlice vinskog octa
Vezica svježeg peršinovog lista
Voda
Sol, papar, maslinovo ulje
Priprema
- Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
- Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
- Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
- Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke... (gastro.hr)
Sastojci
1kg govedine
6 režnjeva češnjaka
4 luka
2-3 mrkve
2 lista lovora
2 dl crnog vina
1dl pirea od rajčice
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica mljevenog kima
1-2 žlice vinskog octa
Vezica svježeg peršinovog lista
Voda
Sol, papar, maslinovo ulje
Priprema
Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke... (gastro.hr)
Idealan recept za kombinaciju s palentom, tjesteninom ili njokima...
Sastojci
1kg govedine
6 režnjeva češnjaka
4 luka
2-3 mrkve
2 lista lovora
2 dl crnog vina
1dl pirea od rajčice
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica mljevenog kima
1-2 žlice vinskog octa
Vezica svježeg peršinovog lista
Voda
Sol, papar, maslinovo ulje
Priprema
Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke... (gastro.hr)
Nema komentara:
Objavi komentar