300 g šećera
250 g mlevenih oraha
150 g čokolade
250 g mlevenog keksa
200 g margarina
Glazura:
100 g čokolade
50 g margarina
Priprema
Ušpinovati šećer sa malo vode, dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati mleveni keks, mlevene orahe, mešati dok se ne sjedini i ostaviti da se prohladiti. U drugoj posudi rastopiti čokoladu. Prohlađenu masu podeliti na dva dela i u jednu umešati čokoladu. U pleh staviti list oblande (ili pleh premazati rastopljenim margarinom), rasporediti smesu od čokolade, preko nje staviti svetlu smesu i preliti glazurom od rastopljene čokolade sa malo margarina. Ostaviti bajaderu na hladno da se stegne i iseći na štangle. (kuhinjica.rs)
Bajadera standard
Sastojci
Priprema- 300 g šećera
- 250 g mlevenih oraha
- 150 g čokolade
- 250 g mlevenog keksa
- 200 g margarina
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Ušpinovati šećer sa malo vode, dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati mleveni keks, mlevene orahe, mešati dok se ne sjedini i ostaviti da se prohladiti. U drugoj posudi rastopiti čokoladu. Prohlađenu masu podeliti na dva dela i u jednu umešati čokoladu. U pleh staviti list oblande (ili pleh premazati rastopljenim margarinom), rasporediti smesu od čokolade, preko nje staviti svetlu smesu i preliti glazurom od rastopljene čokolade sa malo margarina. Ostaviti bajaderu na hladno da se stegne i iseći na štangle. (kuhinjica.rs)
Bajadera standard
Sastojci
Priprema- 300 g šećera
- 250 g mlevenih oraha
- 150 g čokolade
- 250 g mlevenog keksa
- 200 g margarina
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Ušpinovati šećer sa malo vode, dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati mleveni keks, mlevene orahe, mešati dok se ne sjedini i ostaviti da se prohladiti. U drugoj posudi rastopiti čokoladu. Prohlađenu masu podeliti na dva dela i u jednu umešati čokoladu. U pleh staviti list oblande (ili pleh premazati rastopljenim margarinom), rasporediti smesu od čokolade, preko nje staviti svetlu smesu i preliti glazurom od rastopljene čokolade sa malo margarina. Ostaviti bajaderu na hladno da se stegne i iseći na štangle. (kuhinjica.rs)
Nema komentara:
Objavi komentar