četvrtak, 5. prosinca 2013.

Tufahije sa medom

 
 
 
 
 
 
 
SASTOJCI:
  • 6 velikih jabuka
  • 300 g meda
  • 300 g mljevenih oraha
  • šlag (za ukrašavanje)
 
PRIPREMA:
  1. Oljuštiti jabuke i izdubiti im sredinu.
  2. Staviti ih u zaslađenu vodu da se kuhaju dok ne omekšaju.
  3. Ocijediti ih i ostaviti da se ohlade.
  4. Sjediniti orahe i med i filovati jabuke.
  5. Na kraju svaku jabuku ukrasiti šlagom.
 
SASTOJCI:

ZA TIJESTO:
  1. 400 ml vode
  2. 6 žlica ulja
  3. 250 g brašna
  4. 5 jaja
ZA AGDU:
  1. 800 g šećera
  2. 400 ml vode
  3. 1 llimun

Nema komentara:

Objavi komentar