4 jajeta,
50 g šećera,
3 kašike brašna,
3 kašike skroba (gustina),
2 kašike kakaa u prahu
Za fil i glazuru
250 g marmelade od kajsija,
100 ml umućenog šlaga,
50 g maslaca,
150 g čokolade za kuvanje,
75 g šećera,
40 g guste pavlake za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razbijte jaja tako da odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite sa 25 g šećera. Izmešajte brašno, skrob i kakao, prosejte ih na sneg. Penasto izmiksujte žumanca s ostatkom šećera. Umiksujte 1/3 snega, na to istresite ostatak snega, izmešajte lopaticom ili varjačom (ne mutite mikserom!). Testo razmažite na pleh obložen masnim papirom, pecite oko 10 minuta. Stavite marmeladu na vatru da zavri. Testo izvadite iz rerne i iskrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu. Sklonite masni papir, testo premažite toplom marmeladom. Pomoću krpe smotajte testo u rolat i ostavite ga da se tako ohladi. Zakuvajte pavlaku. Maslac i čokoladu usitnite, rastopite u pavlaci, sklonite s vatre da se prohladi. Zakuvajte 50 ml vode sa 75 g šećera, umešajte prvo pavlaku za kuvanje, a zatim rastopljenu čokoladu sa pavlakom. Ostavite glazuru da se malo prohladi, ravnomerno premažite rolat, ostavite da se osuši i po želji ukrasite rastopljenom belom čokoladom.
Izvor: http://www.kanditdessertchef.com/tekst/sacher-rolat-torta-168/
Nema komentara:
Objavi komentar