nedjelja, 8. prosinca 2013.

Kokos rolat sa crnom i belom čokoladom

Rolat sa crnom i belom čokoladom

Priprema  

Izmešati mleveni keks s otopljenom čokoladom za kuvanje. Kafu prokuvati sa šećerom i rumom, pa kad se ohladi, preliti keks i sve zajedno dobro umesiti.
Za beli krem umutite maslac sa šećerom u prahu, dodati otopljenu belu čokoladu i kokosovo brašno pa sve dobro sjediniti.
Tamni kem razvaljati tanko na masnom papiru pa ga premazati belim kremom i pažljivo urolati. Kokos rolat sa crnom i belom čokoladom ostaviti u frižideru da se ohladi i lepo stegne. Pred serviranje seći ga u kolutove 2 cm debljine.

Sastojci

Tamni krem
 
  • 500 g mlevenog keksa
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 4  šoljice kuvane crne kafe
  • 200 g šećera
  • 5 kašika ruma
Beli krem
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g bele čokolade
  • 100 g kokosovog brašna

Nema komentara:

Objavi komentar