6 bataka sa karabatkom
350 g gotovog paradajz-sosa sa bosiljkom
1 kašičica vegete
40 ml maslinovog ulja
so i biber
Priprema
Razdvojite batake od karabataka, pa ih posolite i pobiberite. Rernu zagrejte na 180°C.
Zagrejte ulje u većem tiganju, pa propržite meso sa obe strane, da dobije blagu boju, ukupno oko 10 minuta. Meso ocedite i prebacite u vatrostalni kalup. Prelijte ga sosom i s 200 ml ključale vode u kojoj ste razmutili vegetu. Pecite oko sat vremena. (hranazadusu.com)
Bataci pečeni u sosu od paradajza![http://www.hranazadusu.com/uploads/slike/13841042872075055217.jpg](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vlABdRgJs0CUFiuICsyU2L3W5Q9lMZ_y5f5fIfIHx4PN5fb95VUIkp4SReqxC8Sh7iMAN-93oYpUC-vBChvN8NusawLcuuiPrfadpMJj4sqPom25QlIc9OwuMjKeWdoGSHPl8=s0-d)
Nema komentara:
Objavi komentar